Til Qatar med Qatarreiser

Qatar er et lite land - ikke større enn Hedemark fylke. Det ligger som en halvøy ut i den Arabiske Gulf og grenser til Saudi-Arabia. Høyeste punkt ca 40 meter over havet. Tørt og varmt klima, der det kan gå år mellom regnskurene.

Det bor kun ca 250 000 ekte Qataris i landet, som i perioder kanskje har 1 million fremmedarbeidere. Qatar er et Sheikdømme som styres av familien Althani. Men alle Qataris er født med gullskje i munnen. Rentefrie og avdragsfrie lån til boligformål. Ingen inntektsskatt! De får som regel tomt til bolig, de får gratis utdannelse, også til universitetsutdannelsen i utlandet - fri tannlege og helsetjenester etc, etc..

Landets inntekter kommer selvfølgelig fra olje og gass. Vannet kommer fra store gassdrevne desalineringsanlegg, og målet er å gjøre Qatar grønt! Gassen brukes som drivstoff og råstoff i de store industrianleggene i Mesaieed: Stål- og aluminiumsverk, plastikk- og gjødselproduksjon. Bensinprisen ligger nå på ca 0,8 QR (Qatari Rials) som tilsvarer ca NOK 1.40 per liter!

Qataris er hyggelige og gjestfrie mennesker. De er hjelpsomme og snille. Har du fått en venn i Qatar, har du fått en venn for livet. De er stolte over å vise frem sine boliger, og de lager i stand uforglemmelige fester. Mange Qataris bor i palasser og har stort tjernerskap og mange biler.

Før var det stort sett menn som tok høyere utdannelse. Den eneste utdannelsen kvinnene fikk, var enten som lærer eller sykepleier. I dag er det vel så mange kvinner som menn som tar universitetsutdannelse. Sheika, kona til emiren, har fått bygget Education Foundation City, en universitetsby for nettopp kvinner. Den byen må du besøke! Sheika sier at i løpet av de neste 10 årene, vil kvinnene ha de ledende stillingene i Qatar.

Både menn og kvinner i Qatar er utrolig vakre. Kvinnene går med tradisjonell kledning på restauranter og i shoppingsentra, men de følger ellers de siste moter. Det ser du på deres vesker og sko - siste og dyreste merke.

HVA KAN DU GJØRE?

Du kan ta deg en CITY TOUR - besøke museumer - Khalifa stadion - Education Foundation City.


Dra til The Pearl - fashion boutiques med velkjente merker som Dior, Versace, Chanel, Karl Lagerfeldt etc.
Her finner du luksusleiligheter - leiligheter som passer for de med mye penger.


Bor du ikke på et hotell, som har stranden rett utenfor, kan du dra til et av de *****stjerners hotellene som har strand og badefaciliteter, og kjøpe "daypass."

Gull Souq - her kan du tilbringe mange timer. Selv om det er billig, veldig billig å handle gull og diamanter i Qatar, kan det fort tære på lommeboka. Du betaler ikke noe for arbeidet - gullet blir solgt etter vekt. Her er det kun 18 qarat gull. Fint hvis du skal gi bort presanger.


Souq - ta en "stroll" på formiddagen. Få et overblikk. Her kan du virkelig gjøre en god "bargain". Her forventes det at du pruter.
Tepper - duker -skjerf - tørkler og messing - god kvalitet.


Souq - om kvelden. Du må ta deg tid til en kveld i souq.


Restauraner med gourmet-mat. Det å sitte på en fortausrestaurant i souq om kvelden - på gateplanet, røyke vannpipe eller betrakte det myldrende folkelivet.
Her blandes alle kulturer - ikke alkoholservering - men høy stemning og muntert liv. Du savner ikke vinglasset her. De har mange gode drinker uten alkohol - særlig MINTJUICE - nydelig.