Portugal/Madagaskar


Portugal
Det planlegges en tur til Portugal i mars -17. Turen vil vare fra onsdag til fredag og vil inneholde besøk på eplegård og vingård i Alcobaka. Week-enden tilbringes i Lisboa/omegn. Detaljert info kommer snart. Ring Kari for mer info på tel 0047 92028580 eller på mail:
kari-fb@online.no


Det er planlagt en tur ny til Madagaskar /november 2017. Kari er reiserleder. For mer info ring Kari tel 0047 92028580 eller mail kari-fb@online.no

Programmet var omtrent slik i 2016:

1. På flyplassen blir vi møtt. Nå har vi kommet til en øy med tusen smil, og en befolkning som ønsker deg velkommen.

2. Vi sjekker inn på Tamboho Hotel www.hoteltamboho.com

3. Vi starter vi dagen med en liten trimtur - spasertur - jogging eller en svømmetur i bassenget.

4. Etter trim og frokost starter turen til Antisrabe, ca. 3 timers kjøretur fra TANA. Her tar du en tur med "pousse-pousse" - drosjen. Vi tar oss tid til en tur i den vakre hagen rundt Hotel des Thermes.

5. Du vil beundre det vakre landskapet, tradisjonelle gassiske leirklinte hus, fjell og elver. Fjellsidende er kledd med terrasser av ris. Overalt møter du blide og glade barn som stirrer forundrende på deg. Disse barneøynene vil du huske.

Vi stopper i Ambatolampy - her kan du spise lunsj.

6. Vi overnatter på Coleur Cafe www.couleurcafe.com eller lignedne. Resten av ettermiddagen til fri benyttelse.

7. Denne dagen går turen til Ambositra, kalt rosenes by. Dette er en håndverker by. Her finner du mange vakre håndgjorte ting, laget av utsøkt materiale. Vi spiser lunsjen på L`ARTISAN. Resten av dagen til fri benyttelse. Overnatting på Sesam Lodge www.setam-madagascar.com eller lignende.

8. Neste dag: Tidlig frokost. Så drar vi til Ranofama Nasjonal Park, en av de mest kjente nasjonalparkene i Madagaskar. Parken ble opprettet i 1991, først og fremst for å bevare regnskogen og for å bevare to sjeldne arter av lemur - (Hapalemur Simus, Hapalemur Dore). Det fins 60 forksjellige lemurarter i Madagaskar. Parken har et rikt dyreliv og planteliv. Her er det en variert natur, klipper og bakker, elver og fossefall. Ranofama er viktig hydrografisk og har mange fosser og elver. Klimaet er tropisk regnskog. Her er 26 slag av pattedyr, 96 forskjellige fugler (Accipiter Henstii som er en meget sjelden art). Blant blomsterplanter finner vi Fangeons og Orkideer.

KLE DEG MED VANNTETTE KLÆR, STØVLER OG SMØR DEG MED MYGGOLJE.

9. Etter 2 - 3 timers besøk fortsetter turen sørover. Vi vil overnatte i Amblavao på La Varangue Hotel som ligger 60 km fra Fianarantsoa (Herfra pleier mange å ta en spesiell togtur, men det er det ikke tid til.)

10. Neste dag: Vi fortsetter ferden til Ranohira. Her overnatter vi på Le Jardin du Roy. www.lejardinduroy.com

11. Neste dag: Her blir det full aktivitet en hel dag i ISALO NATIONAL PARK. Omgitt av vakker sandstein, er det Malgassiske landskapet meget vakkert. Her finner du trange elvedaler og kløfter for mange arter lemurer. Organiserte fotturer er populært i Isalo. Her finner du naturlige svømmebasseng (hvor du kan ta et bad) og fossefall. Omtrent 1200 m over havet, er du på en gresslette som minner om Afrikansk savanne. Her er det selvbestøvende planter, for eksempel Aloe Vera planten. Dyrene trives her. Lemurer (Lemur Fulvus), små krypdyr, kameloner, gekkoer og mange forskjelllige insekter,. Her finner du mange av de hellige gravstedene til BARASTAMMEN. De begraver sine døde i huler mellom klippene.Det er en etnisk gruppe som kommer fra Tuelar-området. Lunsj, middag og overnatting på Le Jardin du Roy, eller lignende.

12. Neste dag: Vi drar til Le Parasdier Hotel, ca. 20 km fra Tuelar. Der blir vi till 22. november. Le Parisdier er et hotell med utsikt til stranda, mot den Mozambiske kanal. Alle rommene har sjøutsikt. Her kan du nyte Madagaskar!!!! Dette vil du elske!!!

13. Neste dag flyr vi tilbake til TANA. Vi drar tilbake til Tamboho Hotel.

14. Neste dag starter vi dagen med en liten trimtur - spasertur - jogging eller en svømmestur i bassenget.

15. Etter froskost - sightseeing. Vi besøker Dronningpalasset midt i byen og Sommerpalasset som ligger ca. 40 min. kjøretur utenfor byen. Vi besøker AKANY AVOKO et beundringsmessig barnehjem drevet av frivillige midler. Barnehjemmet ligger ca. 15 km sørøst for hotellet. Trafikken er stor, så det kan ta lang tid å se denne byen.

16. Noen vil kanskje heller dra til Lemurparken som ligger ca 50 min. kjøretur i den andre retningen.

17. Vi går ut og spiser på La Varangue eller tilsvarende restuarant.

18. Vi drar til flyplassen minimum 3 timer før avgang kl. 01.40, 24. november.

Har du flere spørsmål - ta kontakt, så skal jeg prøve å svare.

Jeg skal selv være med på hele turen.

TAR FORBEHOLD OM ENDRING AV PROGRAM OG PRIS, PÅ GRUNN AV VALUTA-KURS OG ANDRE UFORUTSETTE FORHOLD

MADAGASKAR OG MAURITIUS FRA 12. NOVEMBER - 26. NOVEMBER 2017

Madagaskar - solskinnsøya med avslappende dager på Mauritius.

Den behagelige skyggen av brede baoababtrær, lemurer som hopper og danser i regnskogen og herlige, kliisjehvite palmestrender er noe av det du møter på en reise til Madagaskar. Naturen og dyrelivet viser sin mest unike og fargerike side.

1- Søndag 12. november flyr med Turksih Airways til Madagaskar.

2. Ankomst Antananarivo - kalt Tana.

3. Antananarivo - Andasibe 14. november

4. Onsdag 15. november - Andasibe

5. Andasibe - Antananarivo

6. Antananarivo - Morondova med fly

7- Morondova - Betania

8. Morondava - Antsirabe

9. Antsirabe

10. Antsirabe - Tana - Mauritius

11. Mauritius

12. Mauritus

13. Mauritius

14. Mauritius - Oslo

Denne reisen er lagt opp av Escape Travel AS og alle bookinger går via Escape Travel AS v/ Torgeir Birkedal.

Se fullstendig program på hjemmesiden til Escape Travel as (www.escape.no), eller telefon: 24 14 94 00