SRI LANKA

Høsten 2017(oktober) vil det bli arrangert en tur til vakre SRI LANKA (14 dager/13 netter).

i flyr fra Oslo til Negombo (Colombo)
1. dag: Her blir vi møtt av vår guide.Vi tilbringer dagen i byen Negombo, kalt "lille Roma" - 18 km fra flyplassen i Colombo. Bor på Ranweli Holiday Village
2. dag: Vi besøker Negombo fiskehavn og tar en vandretur langs den Hollandske kanal. Vi overnatter på samme hotell.

3. dag: Etter frokost besøker vi Pinnawala Elephant Orphane, hjem for foreldreløse elefanter. Her blir du forundret over hvor tett innpå du kan komme en elefant. Vi besøker Sigiriya Rock festningen, kalt "det 8nde under i verden" og beundrer Fresco maleriene på fjellveggen, mange hundre år gamle. Vi vandrer rundt omkring i den nydelige hagen hvor elefantene holder til. De som vil kan ta en liten ridetur på en elefant.Vi overnatter på Thilanka Resort and Spa i Dambulla. Her må du unne deg massasje, utrolig godt og veldig billig.
4. dag: Vi skal gjøre oss litt kjent i Dambulla. byen hvor vi bor. Her besøker vi Pidurangal Templet som står på UNESCO`s verdensarvliste. Vi slapper av resten av dagen på dette deilige hotellet.

5. dag: I dag skal vi besøke byen Kandy. Byen er kjent for sine urte- og krydderhager. Her får du se hvordan nellik, ingefær, muskat og saffran vokser i naturlige omgivelser. I Regent Krydder og Urtehagen vil du også lære om den medisinske bruk og helbredelse ved bruk av urter. De er verdenskjente for denne medisinbruken. Vi er fortsatt i Kandy og overnatter på Cinnamon Citadel hotell.
6.dag: En Kandytur. Vi besøker Sacred Toothe Relic Tempelet - et berømt buddistisk tempel. Sri Lanka er kjent for å være stedet for sjeldne juvlerer fra krystallinske bergarter. Marco Polo skrev om de vakreste edelstenee på Ceylon. De er kjent for sine blå safirer. Foruten rubiner og safirer, finner du alexandritter og aquamariner, topazer og ametyster. Sri Lanka er kjent for å være juvlenes vugge. Foruten juveler, er de kjent for alle slags håndverk. Vi overnatter fortsatt i Kandy på Cinnamon Citadel Kandy.

7. dag: 5,5 km. vest for Kandy ligger Peradeniya Botanical Garden. Denne botaniske hagen har mer enn 2 millioner besøkende hvert år. Vi besøker også Nuwara Eliya, kalt "the little England". Denne byen ligger 1868 m over havet og er kjent for sin te-produksjon. Mesteparten av teen fra Sri Lanka kommer herfra. Nydelig natur! Vi overnatter på Governor`s Chalet.

8. dag: Vi besøker en te-farm. Nok et tempel besøk. Tissamaharama Rajamah Vitar det med ro resten av dagen og sjekker inn på Chaaya Wild Yala Hotel. Sjekk dette hotellet - det virker som en drøm!

9. dag: Vi tar en Jeep Safari tur. Vi får se elefanter, leoparder, rådyr, dovenbjørn og andre dyrearter. For de som ønske det, er det mulig med en natt safari. Vi bor på samme hotellet.

10. dag: Vi opplever dyrelivet rundt oss, og tar en spasertur i omegnen. Her får vi en del tid på egen hånd. Vi drar mot sørkysten og overnatter på Cinnamon Bey Beruwala. Dette er en luksusby, bare en time unna Colombo.

11. dag: vi nyter nesteparten av dagen på stranden. Om kvelden kan vi se de vakre skilpaddene, hvordan de bare 2 - 4 dager gamle rusler av sted til sjøen.

12, dag: Nyt strandlivet - dagen er din!

13. dag: Etter frokost tilbake til Colombo. Vi sjekker inn på Cinnamon Grand Hotel og koser oss der. Festmiddag på en av byens beste restauranter.

14. dag: Hjemreise til Norge.

Er du interessert i dette, ta kontakt og få tilsendt et 19 siders detaljert program på mail.

Vi flyr med Qatar Airways.

For mer og detaljert info, ta kontakt med Kari på tel 920 28 580 eller mail: kari-fb@online.no