Praktisk informasjon

Qatar er et lite og flatt land omtrent på størrelse med Hedemark fylke. I nord er det mye oppdyrket ørken, i vest en del fjellformasjoner i ørkenlandskap, og i sør storslått sanddynelandskap. Doha er hovedstaden og denne vokser med enorm fart.

Perioden mai - september er svært varm med dagtemperaturer opp til 50 gr. Da kan det også være kraftige ørkenvinder med mye sand og støv i lufta (shamal). Derfor anbefaler Qatarreiser at du besøker Qatar i perioden oktober - april som har sommer og sol!

Når det gjelder bekledning, skal du vise hensyn til kulturen. Det er ingen som sier noe til deg, men i byen bør du dekke til skuldre og knær. Ikke gå i shorts eller i topper uten ermer.

Qatar har et av verdens beste sykehus. Men husk og ha alle reiseforsikringer i orden.

Du må ha visum for å komme inn i Qatar, men med nordisk statsborgerskap får du kjøpt det på flyplassen. Du kan betale med kreditkort. Visa koster QR 100 (Ca NOK 170) for voksne og QR 50 for barn.

Det er stor trafikk i Doha. Hvis du ikke vil leie bil, kan du ta drosje, som er MEGET billig.

Den norske kolonien holder til i Mesaieed, ca 30 km sør for Doha. Der finner du fra tidligere norsk skole og norsk barnehage som nå er internasjonalisert, og du vil kunne treffe på nordmenn her.

Der har Norsk Hydro vært med å bygge og drive QAFCO, en stor kunstgjødselfabrikk. Norsk Hydro har hatt nordmenn der siden 1969. I dag er Norsk Hydro med bygge opp og drive Qatalum, verdens største aluminiumsverk, som ligger i det samme industriområdet.

Lurer du på noe, ta kontakt med Kari på tel 920 28 580 eller på mail kari-fb@online.no